Het Nieuwe Tussen doet verslag van veranderingen in het publiek domein in Amsterdam. Door de opkomst van de sociale media en de economische crisis ontstaan er zowel kansen als bedreigingen voor het publiek domein. Amsterdammers starten massaal nieuwe, kleinschalige bottom-up initiatieven. Vaak met gebruikmaking van de sociale media. Veel van deze initiatieven staan op eigen benen, soms is er ondersteuning nodig. Wat betekent het faciliteren van en  samenwerken met  bottem up initiatieven voor de gemeente? Welke onderwerpen lenen zich voor co-creatie en welke niet? En wat doen we met het gelijkheidsbeginsel? Hoe bouwen we verder aan een dynamische, sociale en ondernemende stad waar het nu en in de toekomst goed leven is?

Bent u actief burger van deze stad, (sociaal) ondernemer, ambtenaar,professional of politicus? Zou u ook graag eens morrelen aan de wijze waarop we aan de stad en onze toekomst werken? Gelooft u in een stad die we gezamenlijk anders aan gaan pakken?Wilt u werken aan zo’n stad? Dan horen we graag uw reacties. ‘Like’ ons op facebook of kom naar de Colleges van West, die in de agenda van deze website staan aangekondigd. Om zo te werken aan Amsterdam, een stad die veel van burgers vraagt, maar burgers niet alleen laat staan.

Marije Bierlaagh, Antoinette Geelhoed, Sandra Bos, Joachim Meerkerk, Nies Medema, Hanneke Klerks, Maaike Miedema, Sylvia Nanning, Liane Pielanen, Ellen ten Voorde, Frans Vlietman, Thijs van der Wal, Karien van Assendelft, Eric Wiersma, Gurbuz Yabas, Masja Cohen, Liesbeth Ottes, Heleen Schols, Yvonne von der Steinen, Corinne Sieger, Karima Arichi, Aartie Mahesh, Jeroen Jonkers, Peter Both, Redouan Boussaid, e.a.

Maak contact met Maaike Miedema: